Welkom in Louises Wonderland. Vakantie is hier het ordewoord. Louise schrijft voor haar en uw plezier. U bent van harte uitgenodigd om zelf een postkaart-met-verhaal aan Wonderland toe te voegen.

zaterdag 19 juli 2008

Bed & Breakfast


CALLE DE LA NAVIDAD

Het is avond in Havana. Om zes uur verdwijnt de zon in de tropen. Voor je het beseft wandel je in het grijs van de schaars verlichte stad. De vrouwen blijven zomers gekleed, maar hun kleuren en vormen zie je maar even als ze door een lichtvlek stappen.

In een parkje hoor ik geroezemoes van stemmen of ruist de wind? Drie weelderige bomen reiken hun takken over een tiental ijzeren banken. Ik ga zitten.

Tegenover mij leest een man geconcentreerd de partijkrant “Granma”. Fidel maakt het beter na zijn operatie staat er op het eerste blad. Op het bankje ernaast streelt een man de bolle buik van zijn vrouw, zachtjes, heel zachtjes, terwijl hij haar in de ogen kijkt. Op de volgende bank voert een hoogzwangere vrouw het woord. Verder zitten er nog twee in blijde verwachting en er wandelt eentje door het park, met waggelende tred, alleen.
Er zijn zes zwangere vrouwen in een parkje met een twintigtal mensen!

Is dit de geboortestraat, een ontmoetingsplaats voor zwangere vrouwen?

De volgende dag zie ik de blauwe letters “MOEDERHUIS” op de gevel naast het park.




Deze bijdrage in het gastenboek van Louise is van Wintermerel. Zijn blog is pril, maar hou hem zeker in het oog, want deze Wintermerel kan bij tijden heel mooi zingen.

Geen opmerkingen: